Home Λεύκανση • 5 Σημαντικά Σημεία Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Πριν Κάνετε Λεύκανση Δοντιών

5 Σημαντικά Σημεία Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Πριν Κάνετε Λεύκανση Δοντιών

 - 
σπιτικές θεραπείες

Κάθε φορά που είστε σε αναζήτηση για μια λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα και τα χρήματα είναι ένας εμπλεκόμενος παράγοντας, ξεκινάτε πάντα με τη φθηνότερη επιλογή που έχετε.

Η ίδια αρχή ισχύει και όταν ψάχνετε για θεραπείες για τη λεύκανση των δοντιών.

Κατά μήκος της γραμμής των επιλογών για τη θεραπεία των αποχρωματισμένων δοντιών σας, η φθηνότερη επιλογή θα ήταν οι σπιτικές θεραπείες για τη λεύκανση δοντιών.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις σας, όταν πρόκειται για αυτή την επιλογή;

Φρούτα και Λαχανικά ως επιλογές

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφαλή και φυσική λεύκανση των δοντιών σας. Μασώντας μήλα και σέλινο ή δημιουργώντας ένα μείγμα φράουλας και μαγειρικής σόδας είναι καλοί τρόποι για να αρχίσετε.

Όταν είστε για camping και έχετε ξεχάσει την οδοντόβουρτσα σας, μπορείτε να κάνετε χρήση των φρούτων και λαχανικών (ακόμα και φλούδες πορτοκαλιού) για να καθαρίσετε τα δόντια σας.

Τα οξέα και η ζάχαρη σε αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά θα συνεργαστούν για να λευκάνουν τα δόντια. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να ξεπλύνετε τα δόντια σας μετά για να προστατέψετε τα ούλα σας από την οξύτητα ή την ενόχληση.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα ως επιλογές

Σημαντικά σημεία πριν την λεύκανσηΣτην κατηγορία των λευκαντικών δοντιών μπαίνουν επίσης και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί.

Όλα αυτά έχουν συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών (χάρη στο ασβέστιο) και τα συστατικά που βοηθούν στην προστασία αυτού που αποκαλούν εκ νέου ανοργανοποίηση του σμάλτου.

Ωστόσο, αυτό δεν παρέχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και απαιτείται να λαμβάνονται σε μικρές ποσότητες μόνο.

Οι δυνατότητες χρήσης της Σταφίδας

Οι σταφίδες κάνουν επίσης πολύ καλή δουλειά όταν πρόκειται για σπιτικές θεραπείες για την λεύκανση δοντιών. Αν και είναι στερεή τροφή, μπορεί να λειτουργήσει ως στοματικό διάλυμα με τη βοήθεια αύξησης της παραγωγής σάλιου. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει το ξέπλυμα της πλάκας διατηρώντας έτσι το χρώμα των δοντιών λευκότερο.

Μάσημα Τσίχλας

Ξανά και ξανά, έχουμε ακούσει για το πώς η τσίχλα μπορεί να βοηθήσει με το να κάνει την ανάσα πιο φρέσκια. Εκτός από αυτή την ιδιότητα που έχει αυτό το προϊόν, μπορεί επίσης να κρατήσει μακριά και τη συσσώρευση πλάκας από τα δόντια. Αυτά είναι όλα χάρη στο συστατικό που ονομάζεται ξυλιτόλη που εκτελεί τέτοια ενέργεια. Το ίδιο συστατικό λειτουργεί επίσης σαν τις σταφίδες που αυξάνουν το σάλιο διατηρώντας έτσι το στόμα πιο καθαρό με φυσικό τρόπο.

Το Οξύ στο Μηλόξυδο λευκαίνει τα δόντια επίσης

Το μηλόξιδο είναι ένα δημοφιλές καρύκευμα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Προσθέτει νοστιμάδα στο απολαυστικό γεύμα κάποιου. Εκτός από το να είναι καλό σε αυτή την πτυχή όμως, ανακαλύφθηκε ότι έχει ιδιότητες λεύκανσης δοντιών κάνοντας έτσι τους κατασκευαστές να το συμπεριλαμβάνουν στα προϊόντα που λευκαίνουν τα δόντια.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα λεύκανσης δοντιών όμως για να πάρετε τα αποτελέσματα που θέλετε για πιο λευκά δόντια. Πρέπει απλώς να ενσωματώσετε μαγειρική σόδα σε αυτό, και να σχηματίσετε έτσι μια πάστα.

 

Επιλέγοντας μεταξύ των σπιτικών θεραπειών για τη λεύκανση των δοντιών

Βλέποντας απλώς την φθηνή τιμή που έρχεται με κάθε θεραπεία που αναφέρθηκε παραπάνω, σίγουρα θα θέλετε να τις επιλέξετε όλες. Ωστόσο, όταν επιλέγετε να τις χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να ζυγίσετε τις πιθανότητες πρόκλησης ερεθισμού των ούλων και άλλων παρενεργειών.

Σας προειδοποιούμε επίσης να τις χρησιμοποιείτε με προσοχή, κυρίως όταν η μαγειρική σόδα εμπλέκεται με την επιλογή ενός δημοφιλούς φρούτου ή λαχανικού. Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι τα αποτελέσματα είναι προσωρινά.

Author:SuperHealthyTeeth.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*