Home Στοματική Υγιεινή • Η Πρόληψη Και Η Υγεία Των Δοντιών – Χρήσιμα Άρθρα

Η Πρόληψη Και Η Υγεία Των Δοντιών – Χρήσιμα Άρθρα

 - 
Χρήσιμες συμβουλές για γερά δόντια

Κάθε προσπάθεια διατήρησης της υγείας των δοντιών μας, πρέπει να στηρίζεται σε τρία πράγματα:

  1. Τον συστηματικό καθαρισμό τους από εμάς στο σπίτι
  2. Την τακτική προληπτική επίσκεψη στον οδοντίατρο
  3. Την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω σε θέματα στοματικής υγιεινής

Σε αυτό το τρίτο θέλω να σταθώ σήμερα. Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μερικούς συνδέσμους από άρθρα που διάβασα πρόσφατα και θεωρώ ότι μπορούν να σας προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω, στην γνώση σας σχετικά με τα ζητήματα της στοματικής υγείας.

 

Σε κάθε περίπτωση, το βασικότερο σημείο για να μην έχετε προβλήματα, είναι το τακτικό βούρτσισμα και οι… καλές σχέσεις με τον οδοντίατρο. Ας δούμε όμως μερικά ενδιαφέροντα πραγματάκια που σας έχω διαλέξει. Συνεχίστε να διαβάζετε!

Ποιο είναι το μέγεθος της καταστροφής από την ζάχαρη στα δόντια; – Real.gr

Η τερηδόνα εκδηλώνεται όταν τα βακτήρια που επιστρώνουν τα δόντια, καταναλώνουν τα απλά σάκχαρα των τροφίμων δημιουργώντας ένα οξύ που καταστρέφει την εξωτερική στοιβάδα των δοντιών. Δεν είναι μόνο η ζάχαρη που χαλάει τα δόντια. Κατά τον ίδιο τρόπο τα καταστρέφουν και όσα τρόφιμα ή ροφήματα είναι όξινα – από τα λάιτ αναψυκτικά έως τις πικρές καραμέλες.

Βασικές και χρήσιμες συμβουλές για την υγεία των δοντιών – Tovima.gr

Αν και ένα ποτήρι κρύο αναψυκτικό με παγάκια ή ένα «υγιεινό» ισοτονικό ρόφημα μοιάζουν με το ιδανικό αντίδοτο στη ζέστη, το πρόβλημα είναι ότι περιέχουν ζάχαρη και έτσι κάθε φορά που πίνει κάποιος μια γουλιά, τα βακτήρια του στόματος την χρησιμοποιούν για να παράγουν οξέα που επιτίθενται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών (αδαμαντίνη ουσία).

Ακόμα ένα άρθρο σχετικά με την ζημιά που κάνουν τα αναψυκτικά στα δόντια – Reporter.com

Όλα ξεκινούν από την χημική αντίδραση που έχει το φωσφορικό οξύ με το ασβέστιο στο σμάλτο των δοντιών. Το ασβέστιο διαλύεται και το δόντι χάνει την συνοχή του, ξεκινώντας από την επιφάνειά του, η οποία γίνεται εύθραυστη, “τραχιά” και ευαίσθητη, και φτάνοντας μέχρι και το εσωτερικό του δοντιού, δημιουργώντας ρωγμές και τρύπες.

Τα πρώτα δόντια του παιδιού και μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις μαμάδες – Paidiatros.gr

Στην ηλικία των 2,5 χρόνων το παιδί σας θα αποκτήσει όλα τα νεογιλά του δόντια, αυτά που εσείς ονομάζετε τα πρώτα του δόντια. Αυτά είναι συνολικά 20. Ένα με δυο μήνες από την εμφάνιση των πρώτων κάτω δοντιών θα εμφανιστούν τα τέσσερα πάνω μπροστινά δόντια (τομείς). Αν το παιδί σας αργοπορεί σημαντικά στην εμφάνιση των δοντιών του τότε πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δείτε πότε πρέπει να σας ανησυχήσουν μερικά συνηθισμένα συμπτώματα στο στόμα – Onmed.gr

Προβλήματα στα ούλα, τα δόντια ή τη γλώσσα μπορεί να αποτελούν ενδείξεις για προβλήματα υγείας που έχουν διαφύγει της προσοχής μας. Εάν ταλαιπωρείστε ξαφνικά από έντονες ενοχλήσεις, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για μια αναλυτική εξέταση και αξιολόγηση.

Χρήσιμες συμβουλές για να γλιτώσετε από την κακοσμία του στόματος – Patrasevents.gr

Η δυσάρεστη αναπνοή είναι μια κατάσταση που θέλουν να αποφύγουν πολλοί άνθρωποι αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα. Εκτός από το να πλένετε σχολαστικά τα δόντια σας αλλά και τη γλώσσα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε καθημερινά νήμα και να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού.

Μην τα περιμένετε όλα από τον οδοντίατρο

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε να προστατεύετε τα δόντια σας, πολύ πριν χρειαστεί να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό και να βάλετε το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρετε κάτι τέτοιο. Είναι θέμα εκπαίδευσης και με τον καιρό μπορεί να σας γίνει μια απαραίτητη συνήθεια.

Μιλάω βέβαια για το βούρτσισμα. Το καλύτερο όπλο ενάντια στα προβλήματα των δοντιών. Την καλύτερη μέθοδο πρόληψης!

Author:SuperHealthyTeeth.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*